Shokkelo 2019
Tämän vuoden shokkelossa tutustutaan jääkauden maailmaan.


Shokkelossa pidetään perinteitä yllä, joten aiemmilta vuosiltakin tutut kasvinistutus- ja mikroskopointipisteet järjestetään jälleen. Lapset pääsevät istuttamaan oman kasvin, jonka saa päivän päätteeksi viedä mukanaan kotiin. Mikroskoopeilla taas pääsee tutkimaan pientä ja ihmeellistä mikromaailmaa. Tervetuloa myös tutustumaan kartanon kivikokoelmiin! Lapset voivat tuoda oman kiven tai fossiilin asiantuntijoiden määritettäväksi.


Shokkelon huoltojoukot myyvät virvokkeita ja pientä purtavaa koko päivän, joten nälkä ei pääse yllättämään ketään. Varaathan mukaasi käteistä, sillä käytössämme ei ole kortinlukulaitteita. Päihtyneenä esiintyminen on Shokkeloalueella kielletty, tapahtuma on lapsia varten! Paloturvallisuuden vuoksi myös tupakointi puutarhan alueella on kielletty. Yleisen turvallisuuden vuoksi vaaralliset esineet ovat kiellettyjä ja myös lemmikkieläinten tuominen alueelle on kielletty. Kielto ei koske opas- ja avustajakoiria. Huomioithan myös, että lapset ovat tapahtumassa vanhempien vastuulla.Shokkeloradan tarina:

Tänä vuonna radalla on kummallisia maalisia jalanjälkiä. Kiinnostus herää heti ja halutaan innoissaan selvittää, että kuka on jättänyt kyseiset jäljet! Kukahan tämä eläinystävämme on?


Eläinystävämme jälkiä näkyvissä! Ne johtavat jäälauttojen avulla virtaavan joen yli.


Jääraekuuro yllättää, mutta onneksi jäljetkin katoavat luolien uumeniin suojaan pistävältä sateelta. Seurataan eläinystäväämme sinne.


Edessä on vaarallinen rotko! Siltaa pitkin kuitenkin pääse yli turvallisesti. Muistuttavatko eläinystävämme jäljet mammutin, pienen pupun vai sapelihammastiikerin jälkiä?


Eläinystävämme on huolissaan ilmaston lämpenemisestä ja lumen katoamisesta lopullisesti. Autetaan häntä varastoimaan lunta laatikoihin!


Mikäs se tämä on? Varoitus merkki! Se taitaa varoittaa metsästäjän ansasta. Varotaan osumasta naruihin ja päästää jatkamaan turvallisesti matkaa.


Löysimme ystävämme: pupun! Arvasitko oikein? Nyt voi ikuistaa jääkauden seikkailun kuvan muodossa.


Tervetuloa perheinenne Kumpulaan! Vietetään yhdessä iloinen vappu!