Shokkelo 2022
Tämän vuoden shokkelossa tutustutaan Suomen luontoon.


Shokkelossa pidetään perinteitä yllä, joten aiemmilta vuosiltakin tutut kasvinistutus- ja mikroskopointipisteet järjestetään jälleen. Lapset pääsevät istuttamaan oman kasvin, jonka saa päivän päätteeksi viedä mukanaan kotiin. Mikroskoopeilla taas pääsee tutkimaan pientä ja ihmeellistä mikromaailmaa. Tervetuloa myös tutustumaan kartanon kivikokoelmiin! Kivikokoelmien lisäksi geologit järjestävät muutakin ohjelmaa. 

Tänä vuonna alueelta löytyy myös hattaraa myyvä pelle, potkumopoja ja kaverikoirat. Kaverikoirat ovat paikalla noin tunnin klo 12 eteenpäin. Uutuutena myös boffauspiste, jossa lapset pääsevät turvallisesti tutustumaan lajiin ULi:n boffaajien avustuksella. Anne Dubloy, ja hänen tutkimusryhmänsä, tulevat esittelemään tutkimustaan ja perhosia tapahtumaan. 

Shokkelon huoltojoukot myyvät virvokkeita ja pientä purtavaa koko päivän, joten nälkä ei pääse yllättämään ketään. Varaathan mukaasi käteistä tai valmistaudu maksamaan käyttäen MobilePay:tä. Päihtyneenä esiintyminen on Shokkeloalueella kielletty, tapahtuma on lapsia varten! Paloturvallisuuden vuoksi myös tupakointi puutarhan alueella on kielletty. Yleisen turvallisuuden vuoksi vaaralliset esineet ovat kiellettyjä ja myös lemmikkieläinten tuominen alueelle on kielletty. Kielto ei koske opas- ja avustajakoiria. Huomioithan myös, että lapset ovat tapahtumassa vanhempien vastuulla.

Shokkeloradan tarina:

Tervetuloa perheinenne Kumpulaan! Vietetään yhdessä iloinen vappu!